Política de galetes

Utilitzem galetes per prestar-vos un millor servei i proporcionar-vos una millor experiència de navegació, així com per a poder mostrar-vos publicitat en funció dels vostres hàbits de navegació. Som responsables de la instal·lació de les galetes que utilitzem i del que nosaltres fem amb les dades que n’obtenim, ja siguin galetes pròpies o de tercers.
A la taula següent trobareu enllaços per a facilitar-vos l’accés als punts d’aquesta política que siguin del vostre interès. No obstant això, us recomanem que la llegiu sencera:

 1. Què són les galetes (cookies) i quines altres coses s’emmagatzemen al navegador?
 2. Són perilloses?
  1. Les galetes tècniques i de preferències tenen més beneficis que riscos
  2. Les galetes estadístiques tampoc no suposen un risc apreciable
  3. Les galetes pròpies tampoc no solen comportar un risc apreciable
 3. Quines galetes tècniques utilitzem i per a què?
 4. Quines galetes de preferències utilitzem i per a què?
 5. Quines galetes estadístiques utilitzem i per a què?
 6. Quines galetes de màrqueting utilitzem i per a què?
 7. Quins altres elements s’emmagatzemen al navegador i per a què?
 8. Com puc gestionar o desactivar les galetes?
 9. Modificacions d'aquesta política de galetes
Les galetes (cookies) són petits arxius de text que s'emmagatzemen en el navegador quan visiteu el nostre lloc web. Aquests arxius contenen informació sobre la navegació i la interacció que teniu amb la nostra web, amb el propòsit de fer més eficient la vostra experiència d'usuari i poder mostrar-vos publicitat en funció dels vostres hàbits de navegació. Algunes galetes resulten essencials per al bon funcionament de la web, com és el cas de les galetes tècniques o de personalització de la interfície d'usuari, i altres, com les galetes d'anàlisi o les de publicitat conductual (o màrqueting), requereixen que us informem i que ens doneu el vostre consentiment abans de poder emprar-les.

LocalStorage i SessionStorage són dos espais d'emmagatzematge de dades situats en el navegador del vostre dispositiu i, com les galetes, poden ser propis (quan els crea el nostre propi lloc web) o de tercers (quan els creen els nostres proveïdors de serveis o els nostres socis). La diferència entre els dos espais és que LocalStorage emmagatzema la informació de manera indefinida o fins que decidiu netejar les dades del navegador, mentre que SessionStorage emmagatzema informació durant el temps que la pestanya on s'estigui utilitzant la nostra web continuï oberta, i, una vegada tancada, la informació s'elimina. La diferència amb les galetes, és que aquests dos espais permeten emmagatzemar més informació que les galetes sense impactar en el rendiment del lloc web.
Podeu obtenir-ne més informació aquí.

Finalment, us informem que, si bé la finalitat de les galetes de tercers que utilitzem, de les quals som responsables, és la indicada en les taules dels apartats següents, aquests tercers poden dedicar les dades que recullen les seves galetes a altres finalitats, de les quals ells són responsables únics. En el cas de les galetes de tercers, la nostra responsabilitat es limita a la descàrrega de les galetes en el vostre dispositiu (cosa que fem amb la finalitat indicada). Podeu informar-vos de les finalitats d’aquests tercers i de si ells fan o no transferències a tercers països en les seves corresponents polítiques (vegeu els enllaços en la taula). En general el nivell de risc de les galetes depèn del tipus, i de si són pròpies o de tercers. La majoria de les galetes no són perilloses. Concretament: El Grup de Treball de l’Article 29 (antic GT29 i actual Comitè Europeu per a la Protecció de Dades), en el seu Dictamen 4/2012, “sobre l'exempció del requisit de consentiment de galetes”, considera que no suposen un risc per a vós i deixa exemptes de l’obligació d’obtenir un consentiment previ a la seva utilització totes les galetes que:
 • siguin necessàries perquè les comunicacions es transmetin a través d'una xarxa entre l’usuari i els servidors que allotgen la web,
 • siguin necessàries per prestar una funcionalitat específica sol·licitada explícitament per l'usuari.
Aquesta exempció de l’obligació de fonamentar la licitud del seu ús en el vostre consentiment, en no representar risc per a vós, està igualment reflectida en les guies de galetes publicades per la majoria de les agències de protecció de dades dels països de la UE (per exemple, en el cas de l’espanyola, està recollida a l’apartat 4.1 de la Guia sobre l’ús de les galetes, del juliol del 2020).
El GT29 va definir fins i tot les finalitats que explícitament considera que presenten més beneficis que riscos per a vós.

Finalitats de galetes explícitament excloses del consentiment informat

Pel que respecta a la seva finalitat, el GT29 exclou explícitament les galetes següents de l’obligació d’obtenir el consentiment informat del visitant:
 • Galetes anomenades “d’entrada de l'usuari”, que se solen utilitzar per a rastrejar les accions de l'usuari quan emplena els formularis en línia d'una sessió HTTP, o per recordar la cistella de la compra que l'usuari ha seleccionat en un comerç en línia),
 • Galetes de sessió que s’usen per a l'autenticació o identificació d'usuari, que emmagatzemen una espècie de token (testimoni que l'usuari és qui diu ser i ja ha estat autenticat) per evitar que aquest usuari hagi de donar el seu nom d'usuari o contrasenya en cada pàgina que tingui el control d'accés restringit i que ho sol·liciti,
 • Galetes de seguretat de l’usuari, introduïdes específicament per a reforçar la seguretat del servei sol·licitat explícitament per l'usuari. Per exemple, per detectar intents erronis i reiterats de connexió a un lloc web, o abusos,
 • Galetes de sessió del reproductor multimèdia,
 • Galetes de sessió per equilibrar la càrrega dels sistemes de la informació,
 • Galetes de personalització de la interfície d'usuari, com, per exemple, per recordar el seu idioma de preferència,
 • Determinades galetes de complement (plug-in) per intercanviar continguts socials.
En general, en els casos en què en una web s’ofereix als visitants un servei, per utilitzar les galetes exclusivament per a les finalitats respecte de les quals no és necessari obtenir el consentiment, enumerades més amunt, tant si són pròpies com de tercers, no és necessari que el responsable del lloc web -nosaltres- informi el visitant del fet que s’utilitzen ni que n’obtingui el consentiment. Respecte al tractament de dades recaptades a través de les galetes d'anàlisi, el Dictamen de l’actual Comitè Europeu de Protecció de Dades esmentat va manifestar que, malgrat que no estan exemptes del deure d'obtenir el consentiment per usar-les, és poc probable que representin un risc per a la privacitat dels usuaris sempre que es tracti de galetes pròpies, que tractin dades agregades amb una finalitat estrictament estadística, que es faciliti informació sobre els seus usos i que s'inclogui la possibilitat que els usuaris en rebutgin la utilització. Les galetes pròpies les genera el nostre lloc web, en tant que les de tercers estan generades per serveis o proveïdors independents de nosaltres, i són aquests proveïdors independents els qui defineixen els fins i mitjans dels tractaments que duen a terme.
La nostra única responsabilitat respecte a les galetes de tercers és la col·laboració necessària del nostre lloc web en la col·locació d'aquestes galetes en el vostre ordinador, col·locació a la qual normalment estem obligats en ser necessària per a poder utilitzar els serveis que ens presten els dits tercers (per exemple, per comprovar que no sou un robot d'aquests que abunden a Internet, i evitar així que les sol·licituds o comentaris que ens podrien enviar mitjançant els formularis del lloc web perjudiquin l’atenció dels autèntics usuaris). Les galetes tècniques són les que permeten a l'usuari navegar per una web, plataforma o aplicació i utilitzar les diferents opcions o serveis que hi hagi, incloent-hi la gestió i el funcionament del lloc web i l'habilitació de les seves funcions i serveis (per exemple, identificar la sessió, accedir a parts de la web que tinguin accés restringit, recordar els elements que integren la comanda, fer el procés de compra de la comanda, gestionar el pagament, etc.). La web o app no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes, fet pel quual es consideren necessàries.
En el nostre cas concret, utilitzem les següents:
Galeta Proveïdor Finalitat Durada
Giraweb Giraweb Galeta de sessió sessió
Les galetes de preferències o personalització permeten al nostre lloc web recordar informació que canvia la forma en què es comporten les pàgines o l'aspecte que tenen amb el propòsit de diferenciar la vostra experiència de la d'altres usuaris. A tall d'exemple, se sol recordar l'idioma en què voleu visualitzar la web. Si sou vós qui voluntàriament trieu aquestes característiques, per exemple, marcant la bandera o les lletres que identifiquen l'idioma, es considera un servei que heu sol·licitat expressament sempre que les galetes obeeixin exclusivament a la finalitat de personalització, per la qual cosa en aquest cas no caldria demanar-vos una autorització explícita.
El nostre lloc web no utilitza galetes de preferències.
Les galetes estadístiques, o d'anàlisi, són les que permeten comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines del nostre lloc web i, així, fer l'anàlisi estadística dels serveis que prestem. La informació recollida s'utilitza per mesurar l'activitat en el nostre lloc amb la finalitat d'introduir millores en els productes i serveis que us oferim.
Utilitzarem les galetes d'anàlisi exclusivament si ens autoritzeu a fer-ho, prement el corresponent botó del bàner de galetes o mitjançant el menú de configuració.
El nostre lloc web no utilitza galetes d'anàlisi.
Les galetes de màrqueting o de publicitat conductual emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda mitjançant l'observació continuada dels hàbits de navegació, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic per mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als tercers anunciants.
Utilitzarem galetes de màrqueting exclusivament si ens autoritzeu a fer-ho prement el corresponent botó del bàner de galetes o mitjançant el menú de configuració.
Concretament, el nostre lloc web no utilitza galetes de màrqueting.

7. Quins altres elements s’emmagatzemen al navegador i per a què?

Aquest lloc web no crea espai d’emmagatzematge al navegador del dispositiu de l’usuari.
Podeu administrar, gestionar i desactivar en tot moment les galetes que usa la nostra web des del navegador, per exemple, per retirar el vostre consentiment, seguint les instruccions que brinda el fabricant del vostre navegador: Si desactiveu la instal·lació de galetes en el vostre navegador, podreu continuar accedint amb el mateix navegador al nostre lloc web, però pot ser que la vostra navegació no sigui òptima i que algun dels serveis oferts no funcioni correctament. Actualitzarem aquesta política de galetes sempre que sigui necessari per reflectir els canvis que hi hagi en els nostres productes i serveis.
Si hi ha canvis substancials en aquesta política us ho notificarem abans que entrin en vigor publicant un avís prominent en el bàner de galetes En qualsevol cas, us recomanem que reviseu periòdicament aquesta política de galetes per saber quines galetes usem i com les utilitzem.

Darrera actualització: 10 d’octubre del 2023